06 - 49 63 03 23 info@bekken-oefentherapie.nl

Slaapoefentherapie

 

Heeft u problemen met slapen? Halberta Tuinenga is gespecialiseerd in het behandelen van mannen, vrouwen en zwangere vrouwen met slaapproblemen. Zij is lid van het Netwerk Slaapoefentherapie.

Binnen de praktijk is Halberta Tuinenga slaapoefentherapeut. Zij is speciaal bijgeschoold in het behandelen van cliënten met slaapproblemen. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. 

Halberta kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 6 behandelingen.

 

Wat kunt u verwachten?

Binnen de therapie worden uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie benaderd. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De therapie kan bestaan uit:

 • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
 • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen.
 • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
 • Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
 • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.
 • Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

 

Geen verwijzing nodig

U kunt zonder verwijzing van uw (huis)arts terecht voor slaapoefentherapie.

Werkwijze

Hier kunt u nalezen wat onze werkwijze is tijdens de behandelingen.

Eerste behandeling

De Intake
Tijdens de eerste behandeling vindt de intake plaats. Allereerst worden uw gegevens genoteerd, waarna u mag vertellen wat er aan de hand is. Uw persoonlijke verstoorde slaappatroon en de verbanden met uw klachten worden helder gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar u nu eigenlijk van wakker ligt.

U zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn. Ook geven deze vragenlijsten meer inzicht voor de behandeling.

 

Het behandelplan

Hierna maakt u samen met Halberta een behandeldoel en een plan van aanpak, waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.

 

Vervolg behandeling

De behandelingen die hierna gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. U zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neemt u met Halberta tips door om beter te slapen of gezonder om te gaan met uw klachten op basis van recente, wetenschappelijk bewezen inzichten die horen bij uw type slaapprobleem of wordt u geholpen met gedachtentherapie, slaaphygiëne, communicatieve vaardigheden, of mindfulness. In een oefensessie krijgt u praktische handvatten, oefenstof en gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.

Vergoeding en Tarieven


De vergoeding van Slaapoefentherapie gaat vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. De vergoeding komt niet uit de Basisverzekering. De kosten gaan dus niet van uw eigen risico af.
Hoeveel behandelingen worden vergoed, is per zorgverzekeraar verschillend.
Mocht u geen aanvullende verzekering hebben of bent u aangesloten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben afgesloten, worden de tarieven van de praktijk gehanteerd.

In 2023 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. In 2024 hebben wij niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

 

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Indien u kiest of hebt gekozen voor een zorgverzekeraar waar wij WEL een contract mee hebben, dienen wij de kosten voor een behandeling rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in. U krijgt dan, afhankelijk van de door uw gekozen aanvullende verzekering, de kosten per behandeling 100% vergoed.

Hoeveel behandelingen uw zorgverzekeraar vergoedt vanuit de aanvullende verzekering, kunt u hier nalezen. Let op: Wij ruimen extra tijd in voor het eerste consult, zodat er ook gelijk behandeld kan worden. Daarom rekenen wij twee behandelingen voor het eerste consult, zie tabblad werkwijze voor meer uitleg.

 

In 2023 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract. Wij hebben in 2024 een contract met:

 – Achmea: De Friesland, Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Christelijke Zorgverzekeraar, ZieZo, Studenten Goed Verzekerd
– Menzis: Menzis, Anderzorg, Hema, VinkVink
– VGZ: VGZ, VGZ Bewuzt, Unive, UMC, IZZ, IZA, Zekur, United Consumers
– DSW: DSW, Stad Holland, InTwente
– ONVZ: ONVZ en VvAA
– Eucare: Eucare, Aevitae
– ENO: Salland
– CZ alleen voor (Bekken)Oefentherapie (Dus bij behandeling door Jannie, Hester, Nynke en Halberta – NIET bij Tanja)CZ, CZ Direct, Just, OHRA, Nationale Nederlanden 

Hiernaast kunt u zorgverzekeraars en hun labels vinden waar wij GEEN contract mee hebben afgesloten in 2024. Deze zorgverzekeraars stellen dusdanige eisen, waardoor wij niet de kwaliteit van zorg kunnen leveren die wij zo belangrijk vinden. 

Kiest u of heeft u gekozen voor een zorgverzekeraar met wie wij géén contract hebben getekend, dan worden de kosten na afloop van een behandeling verrekend. Vervolgens kunt u zelf de kosten van de behandeling bij uw verzekeraar declareren. U krijgt dan, ook hierbij afhankelijk van de door uw gekozen aanvullende verzekering, een deel van de kosten vergoed. Meestal is dit rond de 60-80% per behandeling.

Heeft u een restitutiepolis? Dat betekent dat u vrij bent om de behandelaar te kiezen die u wenst. U krijgt dan meestal het grootste deel van de kosten (soms zelfs 100%) vergoed.

Niet of onvoldoende aanvullend verzekerd?

Wanneer u niet aanvullend bent verzekerd of wanneer uw aanvullende verzekering niet toereikend genoeg is, zijn de kosten voor uw eigen rekening. De onderstaande tarieven zijn dan van toepassing. Wanneer u verzekert bent bij een zorgverzekeraar waar wij GEEN contract mee hebben, worden ook onderstaande tarieven gehanteerd.

 

Tarieven 2023

 • Behandeling in de praktijk (30 min.): € 45,00
 • Behandeling aan huis (ca. 45-60 min.): € 75,00
 • Intake, onderzoek en behandeling (ca. 45-60 min.): € 80,00
 • Intake, onderzoek en behandeling aan huis (ca. 60 min.): € 85,00
 • Eenmalig controle consult na de bevalling (45-60 min.): € 80,00

 

Tarieven 2024 

 • Volgen binnenkort op de website

 

Bij het te laat afzeggen of bij het niet op komen dagen bij een afspraak, wordt 75% van bovenstaande tarieven naar u doorberekend. Een afspraak kunt u kosteloos op werkdagen tot 24 uur van tevoren afzeggen of wijzigen. Een afspraak afzeggen voor een maandag moet vóór vrijdag 17.00 uur bekend zijn bij ons.

De verantwoordelijkheid om in de gaten te houden hoeveel behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar, ligt bij uzelf en NIET bij ons als praktijk. Wij zijn niet verantwoordelijk wanneer er achteraf blijkt dat u geen recht (meer) had op vergoeding vanuit de zorgverzekering. Lees hier meer over bij de algemene voorwaarden op deze website.

"Wilt u ervaren wat Slaapoefentherapie voor u kan betekenen?"