06 - 49 63 03 23 info@bekken-oefentherapie.nl

Slaapoefentherapie

 

Heeft u problemen met slapen? Halberta Tuinenga is gespecialiseerd in het behandelen van mannen, vrouwen en zwangere vrouwen met slaapproblemen. Zij is lid van het Netwerk Slaapoefentherapie.

Binnen de praktijk is Halberta Tuinenga slaapoefentherapeut. Zij is speciaal bijgeschoold in het behandelen van cliënten met slaapproblemen. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. 

Halberta kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 6 behandelingen.

 

Wat kunt u verwachten?

Binnen de therapie worden uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie benaderd. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

De therapie kan bestaan uit:

 • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen.
 • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen.
 • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon.
 • Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
 • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”.
 • Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie.

 

Geen verwijzing nodig

U kunt zonder verwijzing van uw (huis)arts terecht voor slaapoefentherapie.

Werkwijze

Hier kunt u nalezen wat onze werkwijze is tijdens de behandelingen.

Eerste behandeling

De Intake
Tijdens de eerste behandeling vindt de intake plaats. Allereerst worden uw gegevens genoteerd, waarna u mag vertellen wat er aan de hand is. Uw persoonlijke verstoorde slaappatroon en de verbanden met uw klachten worden helder gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar u nu eigenlijk van wakker ligt.

U zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn. Ook geven deze vragenlijsten meer inzicht voor de behandeling.

 

Het behandelplan

Hierna maakt u samen met Halberta een behandeldoel en een plan van aanpak, waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.

 

Vervolg behandeling

De behandelingen die hierna gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit plan. U zal zowel praatsessies als oefensessies krijgen. In een praatsessie neemt u met Halberta tips door om beter te slapen of gezonder om te gaan met uw klachten op basis van recente, wetenschappelijk bewezen inzichten die horen bij uw type slaapprobleem of wordt u geholpen met gedachtentherapie, slaaphygiëne, communicatieve vaardigheden, of mindfulness. In een oefensessie krijgt u praktische handvatten, oefenstof en gevoelservaringen en leert u bijvoorbeeld frustratie om te zetten in ontspanning.

Vergoeding en Tarieven


De vergoeding van Slaapoefentherapie gaat vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. De vergoeding komt niet uit de Basisverzekering. De kosten gaan dus niet van uw eigen risico af.
Hoeveel behandelingen worden vergoed, is per zorgverzekeraar verschillend.
Mocht u geen aanvullende verzekering hebben, worden de tarieven van de praktijk gehanteerd.

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Op de website van Independer kunt u nalezen hoeveel behandelingen uw zorgverzekeraar vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Met alle zorgverzekeraars is in 2023 een contract afgesloten, waardoor het volledige bedrag voor een behandeling wordt vergoed. De declaratie gaat rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar.

 

Voorbeeld De Friesland 2023: 

 • AV Opstap: 6 behandelingen
 • Budget / Doorstap: 9 behandelingen
 • AV Standaard: 12 behandelingen
 • AV Extra: 18 behandelingen
 • AV Optimaal: 36 behandelingen
 • AV Instap: geen behandelingen

Niet of onvoldoende aanvullend verzekerd?

Wanneer u niet aanvullend bent verzekerd of wanneer uw aanvullende verzekering niet toereikend genoeg is, zijn de kosten voor uw eigen rekening. De onderstaande tarieven zijn dan van toepassing.

 

Tarieven 2023

 • Behandeling in de praktijk (30 min.): € 45,00
 • Behandeling aan huis (ca. 45 min.): € 75,00
 • Intake, onderzoek en behandeling (ca. 45 min.): € 80,00
 • Intake, onderzoek en behandeling aan huis (ca. 60 min.): € 85,00

Bij het te laat afzeggen of bij het niet op komen dagen bij een afspraak, wordt 75% van bovenstaande tarieven naar u doorberekend. Een afspraak kunt u op werkdagen tot 24 uur van tevoren afzeggen of wijzigen. Een afspraak afzeggen voor een maandag moet vóór vrijdag 17.00 uur bekend zijn bij ons.
De verantwoordelijkheid om in de gaten te houden hoeveel behandelingen vergoed worden via de zorgverzekeraar ligt bij uzelf en NIET bij ons. Wij als praktijk zijn niet verantwoordelijk wanneer achteraf blijkt dat u geen recht (meer) had op vergoeding vanuit de zorgverzekering.

De betalingsvoorwaarden die gelden in de praktijk, kunt u nalezen op de pagina De Praktijk onder het kopje “Algemene voorwaarden”.

"Wilt u ervaren wat Slaapoefentherapie voor u kan betekenen?"